10 genomtänkta sidor.

Posted on 12 Dec, 2006. Filed under: IT/Webb |

Jag har satt ihop en lista över 10 väl genomtänkta sidor, som är mer eller mindre fulländade. Det handlar inte bara om design, utan även om typografi, innehåll och upplägg av layouten. Kommentera gärna och säg vad ni tycker!

Stu Nicholls | CSSplay

http://www.cssplay.co.uk

Experiments with Cascading Style Sheets – doing it with style

Grymt snygg sida av Stu Nicholls, med en väldigt passande slogan – ”doing it with style”. Stu Nicholls är en välkänd webbutvecklare världen över, och har med denna sida bevisat precis hur duktig han är. Upplägget är lättförståeligt, menyn är stiligt utformad och innehållet är mycket lärorikt.

Daily Color Scheme

http://beta.dailycolorscheme.com

Your every-day color resource, we bring you daily-fresh colorschemes

Att göra en helsvart hemsida är inte alltid det smartaste, men Daily Color Scheme har lyckats trots att sidan är svart. Detta beror till stor del på det smarta sättet de använder färgerna på, när du förhandsvisar ett färgschema tar bordern under logotypen dessa färger. Därför kan sidan lätt ändra utseende och känsla beroende på vilket färgschema man tittar på.

Nemus.se

http://blogg.nemus.se/

En webblogg om vardagshändelser, nördigheter och en stor nypa webbdesign av Kalle Persson

”Simplicity” skulle vilken engelsman som helst kunna beskriva Nemus som. En i överlag ljus, men samtidigt behaglig, blogg av Kalle Persson. Typografin är mer eller mindre utmärkt, med klara och tydliga rubriker och behagliga färger. Bloggen är för övrigt väldigt intressant att läsa, och är oftast lättsamt skriven.

Mezzoblue

http://www.mezzoblue.com/

design, typography, and the web: live from vancouver, b.c., canada

Detta är en blogg som ägs av Dave Shea, skaparen av CSS Zen Garden, och du får skämmas ifall du aldrig hört talas om CSS Zen Garden. I alla fall om du sysslar med webbutveckling. Sidan har ett trevligt färgschema, och massvis med intressant läsning. Rekommenderas för den som är intresserad av design, typografi och webben.

Ribic

http://www.ribic.org/

Web development & design by Mitja Ribic

Detta är en relativt intressant sida, med ett annorlunda upplägg och grymt sköna färger, skapad av den skickliga webbutvecklaren Mitja Ribic från Slovenien. Mitja skriver även blogg på sidan, vilket självklart är rätt intressant att läsa. En snygg sida med ett annorlunda upplägg, alltid lika trevligt att se.

Hopking Design

http://www.hopkingdesign.com/

web standards, graphic design & photography

Många har tröttnat på blåa hemsidor, blåa teman och blåa färger på webben, men här har ni en sida som kan få er att tänka om. Harmoniska blåa nyanser är vad som gäller här, med några gula och rosa detaljer. För övrigt finns en väldigt imponerande portfolio.

Ewik.se

http://ewik.se

Emils sida på nätet

En stilfull blogg i gröna och gula nyanser av Emil Wikström. Också denna blogg är i det enklaste laget, men som man brukar säga – ”less is more”. I dagsläget är bloggen inte särskilt väluppdaterad, men den är ändå vacker att se på.

Svanmark

http://www.svanmark.info/

I make simple things more advanced

Kristoffer Svanmark har nyligen lanserat en redesign av sin trevliga blogg, denna gång har han verkligen lyckats med layouten. Svart, lila/rosa och vitt är det övergripande färgschemat, och det är ihopsatt på ett väldigt snyggt sätt. Även typografin är genomtänkt och väl utformad. Blogginläggen är skrivna på ett bra sätt, och allt som allt är det en mycket trevlig sida.

Christher.se

http://christher.se/

Curriculum Vitae and Portfolio

Född i Uppsala, men numera Bollnäsbaserade Christher Lenander har utvecklat en väldigt enkelt men samtidigt professionell portfolio, baserad på färgerna vitt, rött och gult. Denna portfolio är en s.k. ”one page wonder”, alltså en hemsida helt utan undersidor. Stilrenhet i dess yttersta form.

Backend Media

http://www.backendmedia.se/

Om konsten att bygga webbplatser som är enkla och användbara

En helskön blogg om – just det – hur man skall och inte skall bygga en hemsida. Sidan går i blått och ”Lunarstorm”-orange, men det som gör den här hemsidan så pass bra som den är beror främst på upplägget samt typografin. Den är väl genomtänkt, och det är väldigt trevligt att läsa inläggen i bloggen.

Annonser

10 svar to “10 genomtänkta sidor.”

RSS Feed for Kevlarsjäl Comments RSS Feed

Intressant lista, nu blev jag ju inspirerad till att göra en egen :D (En liten detalj, om jag tabbar från den här meddelanderutan när jag ska kommentera hamnar jag uppe i sökrutan, lite dumt kanske :p)

@Simon: Det var underligt, när jag tabbar från kommentarrutan hamnar jag på submit-knappen =/

[…] Mattias Hagberg har skrivit en spännande lista med “10 genomtänkta sidor“. Jag blev själv riktigt inspirerad till att skriva en egen lista, men det får bli vid ett senare tillfälle, när jag har lite mer tid att tänka igenom saken. Jag måste i alla fall tacka Mattias för tipset om Daily Color Scheme, som verkar vara en riktigt skön webbtjänst för färginspiration! […]

Hittade hit från SimOnLog och vilken överraskning det blev. :-) Får väl tacka för länken! :-)
Känns ju inte så bra att få en länk till sidan som knappt uppdateras. Men jag har eventuellt lite på G framöver.

Du fick en till RSS-prenumerant på köpet. ;-)

Du vet väl att Backend Media’s WordPress-tema är nerladdat och ändrat lite?

@Emil W: Det var så lite så ^^

@Gustav: Det har du ju faktiskt rätt i, tänkte inte på det. Hur som helst är det ett bra upplägg.

Trevligt att ens egen sida finns med på listan :)

Riktigt trevlig blogg också. Gillar det mörka temat.

/Christher

@Christher: Man får tacka så mycket ^^

Trevligt att man fick en plats i listan :) Tackar vi för.

Oj, att hamna på samma lista som bland annat Backendmedia och Mezzoblue känns aningen… oförtjänt. Dock är jag väldigt tacksam över att folk gillar min blogg, det värmer!


Kommentarer inaktiverade.

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggare gillar detta: